Havbyen Bergen | Med kurs for framtiden | A7 Lerøy
1275
page-template-default,page,page-id-1275,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
– Både Heidi Jørgensen og Jørgen Skeide er gode ambassadører med riktig kompetanse innen sine fagfelt. Vi er takknemlige for at de har flyttet til Havbyen Bergen og trives i Lerøy konsernet, sier HR-leder Siren Grønhaug.

Fant drømmejobbene i Havbyen Bergen og Lerøy

Sjømatnæringen er i vekst og mer attraktiv enn noen gang for unge med høyere utdanning. Heidi Jørgensen fra Senja og Jørgen Skeide fra Trondheim har begge funnet drømmejobbene i Lerøy og havbruksklyngen i Havbyen Bergen.

Stadig flere unge ser på sjømatnæringen som en attraktiv og spennende karrierevei. Det gjenspeiles i søkertall til både videregående skoler med relevante linjer og høyere utdanning innen havbruksstudier. Ikke rart. Sjømatnæringen tilbyr bokstavelig talt et hav av spennende karrieremuligheter langs hele kysten. Ikke minst i Havbyen Bergen, men mer om det senere.

Det var egentlig litt tilfeldig at Heidi Jørgensen fant veien fra Senja, via Hong Kong til Bergen. En av de største overraskelsene på veien var å finne et så stort mangfold av karrieremuligheter innen sjømatnæringen.

− Jeg har en veldig allsidig utdannelse, spesielt med spissingen inn mot strategisk HR, og kunne egentlig ha jobbet i hvilken som helst bransje, sier Heidi.

 

Kokk og master i HR

Med fagbrev som kokk, bachelor i hotelledelse og en mastergrad i HR og organisasjonsutvikling fra Lingnan University i Hong Kong, var det ikke gitt at sjømatnæringen skulle bli bransjen Heidi valgte, men tilbudet om stilling som Seafood Trainee i Lerøy Seafood Group for fire år siden var en fantastisk karrieremulighet i en spennende næring. Heidi hoppet på og flyttet til Bergen uten nettverk.

– Jeg har trivdes fra første stund, mye takket være en veldig sosial arbeidsplass i Lerøy og nettverket jeg fikk gjennom traineeprogrammet til NCE Seafood Innovation Cluster. Jeg har ikke angret et sekund på valget, sier hun.

– En traineestilling i sjømatnæringen anbefales på det varmeste. Som Seafood Trainee får du inngangsbillett til spennende arbeidsplasser, utviklingsprosjekter og høyteknologisk kompetanse. Å starte karrieren som trainee var en god introduksjon til næringen og hele verdikjeden. Du får uvurderlig kunnskap om en fremoverlent næring, sier Heidi Jørgensen.

 

Over all forventning

Trønderen Jørgen Skeide kom til Bergen etter fullførte masterstudier i akvakultur på NTNU. Nå er han Fagleder Fôr i Lerøy.

– En innertier at jeg endte opp i Bergen. Som en i overkant sosial trønder setter jeg overmåte stor pris på å jobbe i en industri med lokal forankring og internasjonal tilknytning. Det har gjort at jeg har truffet et mangfold av unge mennesker som søkte både nettverk og vennskap, sier Jørgen.

−Også karrieremessig har Bergen levert over all forventning. Med så mange sjømatbedrifter og kompetansebedrifter som har kontor i samme by, er alle dører åpne for den som vil noe. Og på vei inn i mitt andre år i Lerøy, med en arbeidshverdag som bare blir mer og mer givende, kan jeg bare anbefale Sjømatbyen Bergen på det sterkeste, sier Jørgen Skeide.

 

Stolt Lerøy-historie i Havbyen Bergen

Bergen har gjennom hele byens historie hatt blikket vendt ut mot verden. Lerøys historie og, ikke minst, nåværende aktiviteter står i samme tradisjon. Et globalt sjømatselskap med sterke tradisjoner og en historie som strekker seg tilbake til 1899 da Ole Mikkel Lerøen rodde fra Lerøy inn til Bergen for å selge fisk på Torget.

Hovedkontoret til Lerøy ligger fortsatt i Havbyen Bergen, og selskapet er i dag et verdensledende sjømatselskap med rundt 5 000 ansatte innen havbruk, villfangst, bearbeiding, salg og distribusjon, primært i Norge, men med aktiviteter i 12 land. Lerøy serverer verden i dag sunne og bærekraftige sjømatprodukter tilsvarende 1,8 milliarder måltider i året til over 80 markeder.

HR-leder i Lerøy Seafood Group, Siren Grønhaug tror nettopp den sterke sjømatklyngen i Bergensregionen bidrar til å gjøre Lerøy enda mer attraktiv som arbeidsplass.

– Lerøy opererer i en global sjømatnæring i kontinuerlig utvikling. Ny teknologi og stadige endringer krever spesialkompetanse på nye områder og endrer behovet for fremtidens kompetanse i konsernet. Det at vi har verdensledende sjømatselskaper, marine forsknings- og utdanningsmiljøer, forvaltning og leverandører samlet på den måten som her, er en stor styrke.