Havbyen Bergen | Med kurs for framtiden | 20. – Bergen er en by for alle
1269
page-template-default,page,page-id-1269,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
NETTVERK: – Mine møter med inkluderende og ambisiøse mennesker har endret meg som person, forteller Tsion Bruk (27). Foto: Roy Bjørge

– Bergen er en by for alle

– Jeg visste lite om Bergen. Nå vet jeg at det er en by som har plass til alle og som lar meg utforske mange muligheter, sier Tsion Bruk (27).

Havregionen Bergen favner om mange fagfelt, og Tsion har fått utforsket flere det siste året. Hun ble ansatt som trainee i Bergen Næringsråd, i knivskarp konkurranse med mange andre søkere.

– Jeg har vært én av 26 traineer i programmet Trainee Vest. Der har jeg fått dele erfaringer og bygge nettverk på tvers av ulike bransjer. Mine møter med inkluderende og ambisiøse mennesker har endret meg som person. Jeg vil jobbe enda hardere og bidra til enda mer positiv utvikling rundt meg, sier 27-åringen som flyttet til Bergen fra Jæren.

I Bergen Næringsråd har hun brukt mye tid på Energilandet, et prosjekt som sprer kunnskap om bærekraft og omstilling i energisektoren.

– Under koronaen var det vanskelig å drive vanlig undervisning, så da fikk jeg ansvaret for å digitalisere prosjektet. Det var krevende, men også svært motiverende å bli vist så mye tillit.

 

Økonomen har også arbeidet mye med Bergen Opportunity, der målet er å integrere flerkulturelle i de sterke fagmiljøene i havbyen.

– Selv om vi i dag har en by som er opptatt av inkludering, gleder jeg meg til å se hvordan prosjektet og menneskene påvirker og former Bergen ytterligere.

 

Tsion er nå klar for nye utfordringer, som deltaker i NRKs FleRe-program for flerkulturell kompetanse.

– I jobbintervjuet med Bergen Næringsråd ble jeg spurt hvorfor jeg ville være her. Jeg svarte at jeg vil være der det skjer. Jeg har lært at å bygge nettverk handler om å være interessert i menneskene man møter. At det å være nysgjerrig og utforskende gir mye lærdom. Dette tar jeg med meg videre til enda en spennende mulighet i Bergen.

 

Jeg har lært at å bygge nettverk handler om å være interessert i menneskene man møter.