Havbyen Bergen | Med kurs for framtiden | 16. Medietech fra Bergen til hele verden
1265
page-template-default,page,page-id-1265,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
VEKST: – I MCB er det et ungt og spennende miljø med mange utviklingsmuligheter for unge medietalenter, sier Martin Larsen Hirth, journalist i Bergens
Tidende, og Charlotte Vindenæs, Communication and Event Manager i Media City Bergen. Foto: Ole Reinert Berg-Olsen

Medietech fra Bergen til hele verden

I Media City Bergen (MCB) finner man flere verdensledende selskaper med et kontinuerlig behov for unge, dyktige mennesker.

Bergen er en by og en region i rivende utvikling. Mellom syv vakre fjell finner du syv unike forsknings- og næringsklynger, stadig søkende etter ung og spennende kompetanse og med mål om å utvikle verden til et bedre sted.  Én av disse er NCE Media.

I Media City Bergen (MCB) finner man verdens største medieteknologimiljø, utdannings- og forskningsmiljøer, samt redaksjonelle miljøer under samme tak. Over 80 prosent av virksomhetene her lanserte nye innovasjoner i 2020.  Man kan knapt konsumere medieinnhold noe sted i verden uten å være i befatning med løsninger eller teknologi skapt i denne næringsklyngen.

 

Alltid behov for nye skarpe hoder

I MCB finner vi virksomheter som opererer innenfor en rekke medierelaterte områder, som medieteknologi, kringkasting, journalistikk, animasjon, grafikk, visualisering, sensorteknologi, robotikk, spillutvikling og film. Rundt 1300 mennesker har sitt daglige virke her.

– Blant virksomhetene har vi flere verdensledende teknologiselskaper. De er i kontinuerlig vekst og utvikling og har derfor alltid behov for nye skarpe hoder. Vizrt, Vimond, Fonn Group og Myreze er noen av selskapene som melder om stort behov for talentfulle utviklere, forteller Charlotte Vindenæs, event and Communication and Event Manager i Media City Bergen.

 

Samarbeid avler suksess

– TV2, Bergens Tidende og NRK Vestland holder alle til i MCB. Flere redaksjoner samlet i ett bygg legger også til rette for økt samarbeid og flere muligheter for unge journalister og redaksjonelle utviklere. Vi ser at spesielt datajournalister blir ettertraktet i tiden som kommer.

– I tillegg opplever vi en sterk vekst av startup-selskaper innenfor medieteknologi. Hvis du har en gründer i magen – eller en medierelatert idé – er fordelen med MCB at vi kjenner både den teknologiske og redaksjonelle innfallsvinkelen til mediebransjen, forteller hun.

– I dette bygget har man samlet det beste av medietech-bedrifter, med stor spredning av løsninger og produkter. Her er samarbeid og deling av kompetanse et suksess-kriterium.

– I mange tilfeller er vi flere fra klyngen som jobber sammen for å skape de beste løsningene for kunden, forteller Petter Ole Jakobsen, co-founder and Chief Innovation Officer i Vizrt.

Vizrt produserer systemer som lager avansert grafikk til TV-sendinger og virtuelle studioer.

Selskapet ble etablert i 1997, den gang med NRK og TV2 som sine største kunder.

– I dag er alle de store tv-stasjonene i verden på kundelisten vår. Blant disse er CNN, CBS, Fox, BBC, Sky Sports, Al Jazeera og The Washington Post. Til og med børsen i London bruker våre systemer, sier en engasjert Jakobsen.

– Vizrt har et spennende internasjonalt miljø, og våre 650 ansatte er fordelt på kontorer i 40 land. På kontoret i Bergen har vi 22 nasjonaliteter i alle aldre og med ulik kompetanse og personlighet.

– Vi rekrutterer kontinuerlig. Er du ung og knallgod på programmering, vil vi gjerne snakke med deg. Vi oppfordrer spesielt jenter til å vurdere denne karriereveien, hilser Petter Ole Jakobsen.

 

Petter Ole Jakobsen, co-founder and Chief Innovation Officer
I MCB er samarbeid og deling av kompetanse et suksesskriterium.